США оголосили «Huawei» і «ZTE» загрозою національній безпеці

У США вважають, що «Huawei» працює на китайську розвідку.

Федеральна комісія зв'язку США офіційно оголосила китайські телекомунікаційні компанії «Huawei» і «ZTE» загрозою національній безпеці.

Про це йдеться в заяві комісії.

Читайте такожHuawei втратила ключового постачальника чіпів через санкції США

Після такої заяви гроші американського фонду загальних послуг FCC не можна буде використовувати для придбання, обслуговування та підтримки будь-якого обладнання або послуг, вироблених цими компаніями.

Федеральна комісія зазначає, що «Huawei» і «ZTE» мають тісні зв'язки з Комуністичною партією Китаю, військовим відомством КНР і підпорядковуються китайському законодавству, що зобов'язує їх співпрацювати з розвідувальними органами держави.

«Ми не дозволимо Комуністичній партії Китаю використовувати уразливість мережі та поставити під загрозу нашу критично важливу комунікаційну інфраструктуру», — йдеться в заяві FCC.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році директора ЦРУ, ФБР, АНБ та інших розвідувальних органів США заявили, що не радять купувати техніку китайських компаній «Huawei» і «ZTE» через ризик шпигунства.

У травні 2019 року США внесли китайську «Huawei» до чорного списку, обмеживши діяльність компанії на американському ринку і заборонивши американським держструктурам використовувати обладнання «Huawei».

У травні 2020 року голова Держдепартаменту США Майк Помпео опублікував заяву, в якій говориться, що в майбутньому буде ще більше обмежений експорт американських товарів для компанії «Huawei».