Українські стартапи залучили понад $500 мільйонів інвестицій

Нинішні обсяги інвестицій в українські стартапи перевершили навіть рекордні показники за 2019 рік.

За минулі півроку українські стартапи залучили понад 540 мільйонів доларів інвестицій.

Читайте також Зеленський подписал закон про Залучення інвестіцій

Про це повідомляє НВ.

"Тренд технологічного зростання цілком укладається в глобальний порядок денний hi-tech-галузі. Так, профільний біржовий індекс Nasdaq не тільки повністю відновився після кризи, але і піднявся на нові висоти: якщо в березні, на піку пандемії коронавірусу, його значення становило 6,860 одиниць, то зараз - 11,939 ", - йдеться в повідомленні.

Стан ринку інвестицій зараз

Відзначається, що криза трохи пригальмувала інвестактівність на ринку венчурного капіталу, і частина фондів призупинила розгляд нових проектів.

"Якщо не брати до уваги успіх Revolut (залучив рекордні $ 80 мільйонів інвестицій), загальний обсяг інвестицій в стартапи в Україні за перше півріччя знизився в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року", - підкреслює видання.

Як інвестували раніше

При цьому варто зазначити, що минулого року суми інвестицій були дійсно рекордними: за даними Української асоціації венчурного і приватного капіталу, вітчизняні стартапи зібрали до 510 мільйонів доларів, додавши 50%.

"Але є ще чотири місяці 2020 року, щоб надолужити згаяне, й нинішні темпи інвестицій дають для цього надію", - резюмує видання.

Повний текст інтерв'ю читайте у свіжому (32) номері журналу НВ за 3 вересня 2020

Що цьому передувало