Кабмін визначився з сумою, яку спрямує на розвиток регіонів

За ці кошти місцева влада зможе реалізувати понад 80 регіональних проектів.

Кабінет міністрів у 2021 році спрямує 480 млн грн на реалізацію проектів регіонального розвитку за програмою "Підтримка регіональної політики України".

Як повідомила прес-служба уряду, відповідне розпорядження підписав міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Читайте такожКабмін схвалив збільшення допомоги при народженні дитини

"Підписав наказ про спрямування коштів секторальної підтримки на реалізацію проектів регіонального розвитку. Вже цього року 480 млн грн з державного бюджету буде спрямовано на реалізацію понад 80 проектів регіонального розвитку. Продовжуємо розвивати регіони та будувати сильну державу", - цитує міністра прес-служба.

Зазначається, що на реалізацію проектів з підтримки регіонів за 2021-2023 рр. буде виділено з державного бюджету 744 млн грн.

Стратегія регіонального розвитку: що необхідно знати

Кабінет міністрів затвердив 12 травня 2021 року план заходів на 2021-2023 роки в рамках Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки.

Документ містить 207 заходів і охоплює 34 з 39 напрямків, а також орієнтований на досягнення 17 оперативних цілей стратегії.

Стратегічними цілями регіонального розвитку стали формування згуртованої країни в соціальному, економічному, екологічному, гуманітарному і просторовому рівнях, підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів і розвиток ефективного багаторівневого управління.