Ми "дотиснемо" банки, щоб вони видавали кредити населенню - Зеленський

Президент вважає, що необхідно на технічному рівні "дотиснути" банківську систему України, попри те, що вона дуже незалежна.

Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції заявив про необхідність підтримки населення України кредитами.

Читайте такожПрезидент пообіцяв іпотеку для українців під 10% найближчим часом

"Що стосується допомоги нашим громадянам через коронавірус, все непросто. Ми не друкуємо гроші, ми не США, хоча статистика у нас краща. Ви знаєте, що стосується бізнесу, програма "5-7-9" запрацювала", - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що зараз банкам необхідно активніше видавати кредити населенню.

"Також на технічному рівні ми "дотиснемо" банківську систему України, попри те, що вона у нас дуже незалежна, ми "дотиснемо", і банки будуть не дуже акуратними, видаючи кредити нашому населенню. Тому що населенню треба допомагати, особливо зараз, коли криза не в Україні, а криза у світі. Це світова криза, але ми будемо думати про нашу країну та наших громадян", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, раніше Національний банк заявив, що кредитні канікули для позичальників на період карантину повністю або частково ввели 30 банків в Україні.