Експерти розповіли, що буде з курсом долара після послаблення карантину

Експерти прогнозують, що долар може подорожчати, якщо цього року відкриється туристичний сезон.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин і президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко прогнозує, що курс долара в Україні після пом'якшення карантину буде залишатися стабільним весь наступний тиждень.

Про це він розповів виданню «Сегодня».

Читайте такожЗростання цін минулого року стало мінімальним за останні 6 років – НБУ

"І фінансові аналітики, і підприємці чекали більшого ослаблення карантину, насамперед - змін у роботі пасажирського транспорту, але цього не сталося. Немає транспорту - немає клієнтів, покупців. А товарів і так достатньо, у тому числі критичного імпорту, такого як паливо. Тому на наступному неповному робочому тижні стабільність на міжбанківському ринку навряд чи буде порушена", - прокоментував Охріменко.

Експерт Олег Пендзин дотримується подібної думки: "Якісь значні зміни курсу можливі тільки після повної відміни карантину, яку уряд має намір розпочати з 22 травня, тому я не чекаю змін курсу наступного тижня", - зазначив експерт.

Андрій Шевчишин, навпаки, очікує невеликих змін вже після свят. Це пов'язано з тим, що значна частина бізнесу отримає з 11 травня можливість працювати.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на вівторок, 12 травня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 26,82 грн/дол., тобто гривня другий день поспіль залишилася на рівні попереднього показника.