Що буде з курсом валют в найближчий тиждень: відповідь банкіра

Зазначається, що утримання економічної стабільності стане одним із важливих завдань

Значних змін в курсах валют наступного тижня не очікується. Долар буде знаходиться в межах 40-41 гривень.

"Інерція ринку" і поточна ситуація підводять до прогнозу: протягом наступного тижня глобальних змін з курсом валют не відбудеться. Таким чином, з 30 січня по 5 лютого курс готівкового долара перебуватиме у вже звичних межах 40-41 грн/Долар", - розповів директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко в коментарі виданню"Обозреватель".

За його словами, рівновага на валютному ринку буде супроводжуватися короткочасними коливаннями в межах 0,5 гривні. При цьому експерт уточнив, що головним завданням найближчим часом стане утримання економічної стабільності, а головним викликом залишається війна.

"Врахувати всі обставини, які можуть вплинути на валютний ринок, зараз досить складно. Адже йде війна, кожен день країна знаходиться під значним тиском. Ризик ракетних атак і їх наслідки прямо і побічно впливають на всі сфери життя. Тому в найближчі тижні і місяці утримання економічної стабільності стане одним з важливих завдань", – підсумував банкір.

Курс валют в Україні - що відомо

Директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко раніше повідомив, що курс долара в Україні в період з 23 до 30 січня коливатиметься в межах 40-41 грн/дол. При цьому він не виключив, що стабільність курсу може зберегтися і в лютому, проте багато чого буде залежати від перебігу військових дій.

Станом на 29 січня курс готівкового долара в "ПриватБанку" складає 40,30 грн за Долар, а курс ЄВРО до гривні - 43,45 грн/євро.

Вас також можуть зацікавити новини: