Заступником голови НБУ став Олексій Шабан

Шабан буде відповідати за діяльність блоку "Платіжні системи та грошовий обіг".

Рада Національного банку на засіданні 7 серпня 2020 призначила заступником глави НБУ Олексія Шабана, який працював директором департаменту платіжних систем.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Читайте також У Нацбанку з'явився новий комітет

Шабан буде відповідати за діяльність блоку "Платіжні системи та грошовий обіг". Кандидатуру для призначення подав глава Нацбанку Кирило Шевченко.

Хто такий Шабан

"Олексій Шабан - досвідчений та обізнаний професіонал. Його кандидатура є найбільш вдалою, оскільки поєднує досвід роботи в центральному банку та у великому системному банку з найбільш розгалуженою платіжною інфраструктурою, а також знання реальних потреб учасників фінансового сектора", - прокоментував призначення глава НБУ.

Шабан з лютого 2020 працює директором Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України.

До роботи в Національному банку Шабан пропрацював понад 24 роки у ПриватБанку. З 2018 року він був членом Правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу.

До приходу в Національний банк Шабан очолював напрямок роздрібного бізнесу ПриватБанку та активно займався впровадженням нових карткових і платіжних продуктів.

Кадрові перестановки в Нацбанку

  • Сергій Холод почав роботу на посаді заступника голови Нацбанку 23 липня 2018 року. Він займався розвитком і регулюванням діяльності платіжних і розрахункових систем, управлінням системою грошового обігу.
  • 1 липня голова НБУ Яків Смолій подав президенту заяву про звільнення за власним бажанням, пояснивши своє рішення тим, що тривалий час на НБУ здійснюється "систематичне політичний тиск".
  • 3 липня Верховна Рада підтримала пропозицію президента звільнити Смолія. Виконувала обов'язки глави Нацбанку до призначення нового керівника перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
  • 16 липня 2020 року Верховна Рада України призначила Кирила Шевченка головою Національного банку України.
  • Рада Національного банку України звільнила Сергія Холода з посади заступника голови Національного банку з 3 серпня 2020 року.