Підприємці повернулися мітингувати під Раду

Зі сцени лунають гасла проти зовнішнього управління.

Підприємці повернулися мітингувати під Верховну Раду України.

Читайте такожФОПи вирішили піти протестувати під Офіс президента

Як передає кореспондент УНІАН, підприємці продовжують мітингувати проти фіскалізації під парламентом, а також зі сцени почали звучати гасла проти зовнішнього управління.

Підприємці проти касових апаратів

  • 4 грудня підприємці знову зібралися під Верховною Радою України з протестом проти фіскалізації і вимагають ухвалити законопроекти про її скасування.
  • 1 грудня Верховна Рада в ході засідання прийняла закон, що передбачає відтермінування використання касових апаратів підприємцями на спрощеній системі оподаткування до 1 січня 2022 року.
  • Впровадження в Україні програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО) має відбуватися в три етапи. Перший етап стартував 1 серпня, і він передбачав добровільне встановлення додатка РРО бізнесом у 2020 році.
  • Другий етап мав розпочатися 1 січня 2021 року, коли сферу використання PPO буде розширено на критичні, так звані ризиковані, сфери бізнесу. Це стосується тільки текстильних товарів, що були у вжитку, готельного, ресторанного бізнесу, торгівлі через інтернет. Це сфери бізнесу, які несуть найбільші ризики приховування операцій.
  • Третій етап з 1 квітня 2021 року передбачив впровадження РРО для всіх фізосіб-підприємців другої і третьої групи.