Посол Австрії в Україні зробив заяву щодо переслідування компаній "Палп Мілл Холдингу" з боку БЕБ

Посольство Австрії закликає правоохоронців розглядати й враховувати скарги та аргументи, які подають компанії австрійського холдингу.

Посольство Австрії в Україні закликало правоохоронців, які переслідують компанії австрійського "Палп Мілл Холдингу" до виважених та пропорціональних заходів, які б не блокували роботу Київського картонно-паперового комбінату (ККПК) і ТОВ "Палп Мілл Прінт", тим паче коли звинувачення не доведені.

Про це сьогодні під час пресконференції з питань діяльності компаній австрійського "Палп Мілл Холдингу" сказав Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Австрія в Україні д-р Арад Бенкьо. 

"З початку своєї роботи в Україні, у 2002 році, "Палп Мілл Холдинг" робив значні внески в розвиток української економіки і постійно інвестував в обладнання та підвищення європейських стандартів, які застосовуються на цьому підприємстві. 

Сьогодні,  коли народ України захищає свою державу та європейські цінності, від неспровокованої і невиправданої російської агресії, "Палп Мілл Холдинг" підтримує українські ЗСУ та захищає співробітників, які працюють на підприємствах холдингу.  

Посольство Австрії поважає право української влади розслідувати будь-які справи. Але разом з тим, посольство Австрії просить зробити так, щоб обмежувальні заходи, які застосовуються в рамках кримінальних проваджень, були розумними, пропорційними і не призводили до блокування бізнесу, коли звинувачене не підтверджені". - сказав Арад Бенкьо. 

Він додав, що посольство також закликає правоохоронців розглядати й враховувати скарги та аргументи, які подають компанії австрійського холдингу. 

"Посольство буде й надалі стежити за тим, як розвивається розслідування", - резюмував посол. 

Нагадаємо, що до активів австрійського  "Палп Мілл Холдингу" в Україні належать, зокрема,  Київський картонно-паперовий комбінат (ККПК) і ТОВ "Палп Мілл Прінт". Стосовно останнього БЕБівці реанімували кримінальне провадження трирічної давнини, звинувачення в якому компанія вже кілька разів спростовувала у судах. 

Майно і корпоративні права обох підприємств наразі арештовані правоохоронцями, і не виключено, що на меті вони мають передати ці активи австрійського холдингу в АРМА. Так принаймні вважає менеджмент переслідуваних компаній.

Дії БЕБ, Нацполіції та ОГП там кваліфікують як тиск і спробу рейдерства. 

Додамо, що австрійський "Палп Мілл Холдинг" контролюється єдиною особою - австрійцем, доктором Циннером.