Рада розширила повноваження СБУ з управління об'єктами держвласності

За це проголосували 272 народних депутати.

Верховна Рада розширила повноваження Служби безпеки України щодо зобов'язань здійснювати управління об'єктами державної власності, що відносяться до сфери її управління.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, за відповідний законопроект №7243 у другому читанні та в цілому проголосували 272 народних депутати.

"Законопроектом пропонується встановити, що СБУ, відповідно до своїх основних завдань, зобов'язана здійснювати управління об'єктами державної власності, що належать до сфери її управління, в межах повноважень, визначених статтею 6 Закону України "Про управління об'єктами державної власності" (про повноваження уповноважених органів управління)", - написав він.

Приватизація під час війни:

30 червня 2022 року міністр економіки Юлія Свириденко заявила про те, що в державній власності мають залишитися не більше 100 підприємств, більшість з яких будуть підкорятися уряду.

На її думку, всі ці підприємства повинні бути перетворені в акціонерні товариства або товариства з обмеженою відповідальністю.

На підприємствах, які залишаться в державній формі власності, повинна бути повністю впроваджена система корпоративного управління, коли менеджмент контролюють не чиновники, а члени наглядової ради.

Дещо раніше в Мінекономіки повідомили, що Уряд затвердив перелік 420-ти державних підприємств, які будуть передані в управління Фонду держмайна для подальшої приватизації та ліквідації.

Вас також можуть зацікавити новини: