Підвищення мінімалки: в "Укрпошті" не виключають подорожчання їх послуг

Гендиректор " Укрпошти "підкреслив, що підвищення мінімальної зарплати до 6500 гривень може призвести до зростання тарифів на послуги "Укрпошти".

Передбачене проектом державного бюджету на 2021 рік підвищення мінімальної заробітної плати до 6,5 тисячі гривень негативно вплине на фінансовий стан національного оператора поштового зв'язку "Укрпошта" і може призвести до зростання тарифів на його послуги.

Читайте такожПідвищення мінімалки змусить частину бізнесу піти в "тінь" - експерт

Про це передавати генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"При підвищенні мінімальної зарплати на 37% у 2021 році (у порівнянні з розміром мінімальної заробітної плати в 4723 гривні, чинним до 1 вересня цього року - УНІАН) в поточній версії бюджету не побачив збільшення витрат на доставку поштової кореспонденції (для судів, поліції, податкової, навіть Верховної Ради та інших), а також для доставки пенсій. Ми звичайно здатні дивувати, але збільшити витрати на 37%, а доходи та тарифи залишити як є не зможемо навіть ми", - написав він.

Як розраховують тарифи "Укрпошти"

Смілянський підкреслив, що чинні тарифи на послуги "Укрпошти" розраховувалися на основі мінімальної заробітної плати в розмірі близько 5 тисяч гривень.

Також гендиректор підкреслив, що держава досі не компенсувала "Укрпошті" близько 100 мільйонів гривень за доставку державних видань, що також ускладнює фінансову ситуацію в компанії.

Що цьому передувало

  • "Укрпошта" в першому півріччі 2020 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшила чистий дохід на 12,6% - до 4,3 мільярда гривень.
  • За словами Смілянського, чистий прибуток компанії в першому півріччі склав 42,7 мільйона гривень.

Довідка УНІАН

  • "Укрпошта" – національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні-11 тисяч відділень.