Шмигаль не бачить проблем у бюджеті-2021 з величезною дірою / REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не бачить проблем у тому, що в проекті Державного бюджету на 2021 рік закладено дефіцит у 6% валового внутрішнього продукту, а мінімальна зарплата в Україні з 1 січня наступного року підвищиться до 6 тисяч гривень, а з 1 липня – до 6,5 тисячі гривень.

Читайте такожУ Мінфіні назвали головні показники бюджету-2021

Про це він заявив на сьогоднішньому засіданні уряду, назвавши міфами розрахунки політиків і експертів, які бачать в цих параметрах приховану загрозу для економіки.

Відео дня

Покриття дефіциту держбюджету-2021

За словами прем'єра, в уряді ретельно прорахували, внаслідок чого буде покритий дефіцит держбюджету-2021, який становить 270 мільярдів гривень.

"Міністерство фінансів ретельно прорахувало шляхи залучення фінансування для покриття такого рівня дефіциту. Ми очікуємо збільшення надходжень до державного бюджету внаслідок покращення роботи податкової та митниці, а також відмови від корупційних схем попередніх років. Тому розраховуємо на виконання бюджету як 2020 року, так і 2021 року", - підкреслив прем'єр.

Підвищення мінімалки в Україні

Що стосується підвищення мінімальної зарплати, то Шмигаль заявив, що це дозволить оживити споживчий попит на вітчизняну продукцію.

"Таке рішення точно виправдане. Це рішення для людей. Воно збільшить і пожвавить споживчий попит, а це однозначно позитивно позначиться на економіці, особливо - на українських виробниках, попит на продукцію яких повинен однозначно вирости та оживити економічну ситуацію в нашій країні", - сказав він.

Що цьому передувало

  • 14 вересня уряд затвердив проект держбюджету на наступний рік, який передбачає дефіцит у розмірі 6% ВВП.
  • Доходи держбюджету – 2021 передбачаються в розмірі 1 трильйон 71,1 мільярда гривень, а витрати-1 трильйон 350 мільярдів гривень.
  • При цьому дефіцит бюджету передбачається на рівні 270 мільярдів гривень.
  • 15 вересня проект бюджету був зареєстрований в Раді.