У Росії хочуть відмовитися від "токсичних" доларів та євро на користь бартеру

За словами глави Мінфіну, для спрощення бартеру можлива організація централізованого клірингу.

Мінфін Російської Федерації заявив про необхідність відмовитися від доларів та євро у зовнішній торгівлі. А міністр Антон Силуанов виголосив забуте з 90-х слово "бартер".

За словами глави Мінфіну, головним інструментом для мінімізації ризиків припливу виручки у валютах "недружніх країн" є перехід на рублеві платежі, але є й альтернативні варіанти розрахунків, пишуть "Ведомости".

[....] ми не плануємо переходити на бартер, але, якщо наші компанії домовлятимуться про товарообмінні операції через облік у національній валюті, ми не будемо цьому перешкоджати – сказав міністр.

Для спрощення бартеру в країні можлива організація централізованого клірингу, додав Силуанов.

Джерело зазначає, що бартер у зовнішній торгівлі у РФ не заборонений: такі операції регулюються законом "Про основи державного регулювання зовнішньоторговельної діяльності". Згідно з ним, вони можуть здійснюватися лише за умови обміну рівноцінними за вартістю товарами. 

Раніше УНІАН повідомляв, що в окупованому Херсоні запровадили "натуральний обмін" товарів у магазинах. Тепер товари відпускаються в обмін на інші продукти. При цьому продавець щоразу окремо домовляється з покупцем про курс такого обміну.

Але і це ще не все: люди змушені брати продуктові кредити – товари в борг під 10-20%.

Вас також можуть зацікавити новини: