Якщо "Метінвест" звернеться до суду за фактом нещодавно проведених обшуків, то виграє - адвокат

Податкові органи підтвердили відсутність заборгованості на підприємствах "Метінвесту", на яких правоохоронці проводили слідчі дії.

Адвокат, правозахисник Андрій Бузаров вважає, що групі компаній "Метінвест" варто звернутися до суду за фактом обшуків, проведених на її гірничо-збагачувальних комбінатах через податкові порушення, що нібито мали місце.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Звинувачення в несплаті податків, обшуки, репутації завдається шкода, і одночасно з цим податкова надає документи, що ніяких податкових боргів у компанії немає. Вгадайте про яку ситуацію мова? Правильно, про обшуки в "Метінвесті" ... вважаю, що при наявності такої доказової бази, компанія може сміливо подавати до суду і легко перемагати. Ось тільки суди у нас ніяк не реформують, і можливо це не збіг", - написав адвокат.

За його словами, позиція компанії виглядає сильною, оскільки податкові органи підтвердили відсутність податкової заборгованості на північному, Інгулецькому та Центральному гірничо-збагачувальних комбінатах групи, на яких правоохоронці проводили слідчі дії.

"Податкова показала документи - у "Метінвесту" взагалі ніяких податкових боргів немає. Що це було, залякування? Але навіщо, бізнес і так платить податки", - коментує подію Бузаров.

"Не розумію звідки, але талант вбивати інвестиційну привабливість у нашої влади в крові", - підсумував адвокат.

Як повідомляв УНІАН, за підсумками 2021 року група компаній "Метінвест" з урахуванням асоційованих компаній і спільних підприємств перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 52,7 млрд грн податків і зборів, що в 2,4 рази більше, ніж у 2020 році. 

Минулий рік став рекордним за сумою виплачених податків за всю історію існування "Метінвесту". Цьому посприяли сприятлива ринкова ситуація і підвищення операційної ефективності компанії.