Зеленський підписав закон про допомогу з часткового безробіття на період карантину

Кабмін отримав право визначати порядок надання такої допомоги, її розмір, строк надання тощо.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким уряду надано право визначати порядок надання допомоги з часткового безробіття на період карантину або надзвичайної ситуації.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Читайте такожЗеленський підписав закон про соцзахист населення в період карантину

"Чинне українське законодавство передбачає надання допомоги з часткового безробіття на період карантину для застрахованих осіб, які втратили частину доходу через обмежувальні заходи, пов'язані з протидією поширенню COVID-19", - йдеться в повідомленні.

За законом, який підписав глава держави, допомога з часткового безробіття може надаватися не тільки на період карантину, викликаного коронавірусом, а й у разі інших захворювань або надзвичайної ситуації на території України.

Кабінет Міністрів отримує право визначати порядок надання допомоги з часткового безробіття на період карантину, надзвичайної ситуації, її розмір, термін надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Що цьому передувало

4 лютого Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до статті 47-1 Закону України "Про зайнятість населення" про надання допомоги з часткового безробіття на період карантину та/або надзвичайної ситуації, встановлених Кабінетом Міністрів України" (реєстраційний номер 3010а).