На порталі "Дія" з'явились перші будівельні держпослуги

Будь-який замовник будівельних робіт може повідомити на порталі про початок підготовчих робіт до будівництва, початок самого будівництва або введення об'єкта в експлуатацію.

Міністерство цифрової трансформації запустило перші будівельні послуги на порталі держпослуг «Дія».

Читайте такожВ Україні запрацював перший електронний медичний висновок про народження дитини - Мінцифри

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб на презентації нових цифрових продуктів Diia Summit у Києві.

«Сьогодні на порталі «Дія» з'явились перші електронні послуги. Вони поки охоплюють лише клас наслідків СС1. Це невелике будівництво. Це приватне будівництво, будівництво для малого та середнього бізнесу», - сказав він.

За словами Вискуба, із сьогоднішнього дня на порталі будь-який замовник будівельних робіт може повідомити про початок підготовчих робіт до будівництва, про початок самого будівництва або введення об'єкта в експлуатацію.

Він зазначив, що ці послуги є повністю автоматичними.

Як повідомляв УНІАН, у вересні Міністерство цифрової трансформації відкрило дані про декларативні та дозвільні документи з Реєстру будівельної діяльності.

Держава у смартфоні

  • На початку року Міністерство цифрової трансформації провело презентацію мобільного додатку «Дія» та національної онлайн-платформи «Дія. Цифрова грамотність».
  • Додаток "Дія" - це спеціально розроблений додаток в рамках проекту за діджиталізації державних послуг, створене для громадян України. У цьому додатку можна зберігати оцифровані версії своїх документів. 
  • Наразі користувачам додатку доступна можливість використовувати низку цифрових версій документів за допомогою смартфону: електронні паспорти (закордонний та ID-картка), студентський квиток, водійське посвідчення, поліс цивільного автострахування,свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, тощо. 
  • На порталі "Дія" також доступна низка державних послуг, які можна отримати в електронному режимі.