Через скандальний твіт Amazon довелося вибачатися перед членом Палати представників США

Компанія Amazon принесла вибачення члену Палати представників США Марку Погану.

Компанія Amazon принесла вибачення члену Палати представників США Марку Погану, який написав у Twitter про погані умови праці в компанії.

Про це повідомляє The Intercept.

Читайте такожНа тлі пандемії Facebook та Amazon витратили на просування рекордні суми

Amazon визнав, що твіт був некорретним, а спроба відповісти конгресмену була "самоціллю".

"Твіт не брав до уваги наш великий штат водіїв і замість цього невірно фокусувався на умовах в центрах обробки замовлень. У типовому фулфілмент-центрі Amazon десятки вбиралень, і співробітники можуть в будь-який час відійти з місця роботи. Ми закликаємо співробітників, які стикаються з іншими умовами, звернутися до свого начальника, щоб ми працювали над цим", — повідомив Amazon на своєму сайті. 

Скандальний твіт: що про нього відомо

25 березня 2021 року Поган звинуватив Amazon в тому, що вона, зокрема, змушує працівників справляти потребу в пляшки з-під води. У відповідь Amazon відповіла з корпоративного аккаунта: "Ти ж не віриш насправді в цю історію з пляшками, чи не так?».

Американські ЗМІ ще до твіту Amazon повідомляли, що водіям компанії доводиться користуватися пляшками, а не туалетами, щоб встигати розвозити замовлення і не піддаватися ризику штрафів і звільнень. Після твіту компанії ЗМІ повторно повідомили про умови праці в Amazon. 

Amazon вступив в публічний діалог з Марком Поганом та іншими конгресменами в кінці березня, після того, як ті почали критикувати заходи компанії в боротьбі з профспілками. До цього генеральний директор Amazon Джеф Безос висловив невдоволення тим, що компанія "недостатньо агресивно" відповідає на критику.