Депутати відмовилися спростити доступ телеком-провайдерів до об'єктів інфраструктури

Рада відхилила законопроект про вдосконалення доступу до інфраструктури для розвитку телекомунікаційних мереж.

Верховна Рада України відхилила законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту та електроенергетики», метою якого є розвиток телекомунікаційних мереж.

Читайте такожРада прийняла закон про розкриття структури власності провайдерів цифрового телемовлення

Як передає кореспондент УНІАН, за повернення на доопрацювання відповідного законопроекту (№2042) до другого читання проголосували 224 народних депутата за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є створення сприятливих умов операторам електронних комунікаційних послуг для розміщення технічних засобів електронних комунікацій і надання послуг споживачам - як фізичним, так і юридичним особам.

Очікувалося, що після прийняття законопроекту будуть усунуті прогалини в чинному законі, які дозволяють окремим власникам (господарям) інфраструктури об'єктів доступу ухилятися від його виконання. Також оператори отримають можливість прокладати електронні комунікаційні мережі з граничними розмірами плати за доступ, встановленими у Законі про доступ, а також здійснювати покриття мережами у віддалених регіонах країни.

Як повідомляв УНІАН, 12 листопада 2019 року Верховна Рада схвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики» з метою розвитку телекомунікаційних мереж.