Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада України ухвалила закон, який спрямований на забезпечення прозорості власності програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж з загальнонаціональним покриттям.

Читайте такожДепутати спростили ліцензування для операторів телекомунікацій

За ухвалення законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуг багатоканальних цифрових ефірних телемереж з загальнонаціональним покриттям» (№2035) у другому читанні проголосували 248 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Відео дня

Народний депутат Олександр Ткаченко, доповідаючи щодо законопроекту, повідомив, що його прийняття дозволить захистити інформаційний простір України.

«Ми плідно попрацювали над цим проектом закону у другому читанні, враховано більшість поправок... Хотів би нагадати всім, що більше 40% населення отримують сигнал телебачення через так звану цифрову послугу. Це безкоштовне телебачення – ефір. На даний момент ми не знаємо протягом останніх дев'яти років, хто є власником компанії, яка забезпечує сервіс за цю послугу», - зазначив він.

Ткаченко також додав, що оскільки закон стосується інформаційної безпеки країни, важливо розуміти і контролювати тих, хто буде працювати над сервісом надання цифрового телемовлення України.

Як повідомляв УНІАН, 19 вересня 2019 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, який спрямований на забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж з загальнонаціональним покриттям.