У Facebook з'явився підрозділ для управління платіжними проектами

Підрозділ буде керувати і платіжною системою Facebook Pay.

Компанія Facebook створила новий підрозділ Facebook Financial (F2), команда якого буде керувати всіма платіжними проектами компанії.

Про це пише Bloomberg.

Читайте також Twitter та TikTok ведуть переговори про об'єднання - ЗМІ

Чим буде займатися підрозділ

Зокрема, підрозділ буде керувати платіжною системою Facebook Pay, яка була створена, щоб об'єднати соціальну мережу, її месенджер, Instagram і WhatsApp. Головою підрозділу був призначений співзасновник Libra Девід Маркус.

На посаду віце-президента напрямку в Facebook призначили колишнього гендиректора Upwork Inc. Стефана Касріеля.

«Facebook розвиває безліч ініціатив, пов'язаних з комерційною діяльністю. Ми подумали, що прийшов час розробити раціональну стратегію на рівні компанії», - зазначив Маркус.

Маркус також продовжить керувати підрозділом Novi, який працює над гаманцем для зберігання криптовалюти Libra. Також Маркус буде розвивати платежі через WhatsApp в Індії та Бразилії.

Facebook і 2 млрд користувачів

Facebook - американська технологічна компанія, що володіє однойменною соціальною мережею. Станом на березень 2020 року користувачами соцмережі є понад 2 млрд людей. Засновником і генеральним директором компанії є Марк Цукерберг.

Нововведення в Facebook

  • У квітні 2020 року в компанії Facebook заявили, що будуть попереджати користувачів своєї соціальної мережі про фейки та дезінформацію щодо коронавирусної інфекції COVID-19.
  • У червні 2020 року соціальна мережа Facebook, що належить однойменній американської компанії, заявила про запуск політики маркування контрольованих державами засобів масової інформації (ЗМІ).