Huawei веде переговори щодо продажу бренду смартфонів Honor

Головним претендентом на покупку бренду Honor називають Digital China Group.

Компанія Huawei веде переговори щодо продажу бренду смартфонів Honor. Угода може принести китайському техногіганту від $2,2 млрд до $3,7 млрд.

Про це повідомляє Reuters

Читайте такожНімеччина намагається посилити контроль над Huawei

За інформацією видання, через санкції США компанія хоче позбутися молодіжного бренду бюджетних смартфонів і зосередитися на більш дорогих пристроях Huawei.

Список активів

Остаточний список активів, які Huawei планує виставити на продаж ще не визначено. Мова може йти про бренд Honor, науково-дослідні розробки та пов'язані з ними бізнесом з управління ланцюжки поставок.

Основні претенденти

За даними видання, основним претендентом на покупку вважається дистриб'ютор Honor компанія Digital China Group. Також на угоду претендують китайський виробник електроніки TCL і конкуруючий виробник смартфонів Xiaomi Corp.

На думку експертів, продаж Honor сторонньої компанії вигідна як самому бренду, так і його постачальникам і електронній промисловості Китаю.

Huawei: історія конфлікту

  • У 2018 році директори ЦРУ, ФБР, АНБ та інших розвідувальних органів США заявили, що не рекомендують купувати техніку китайських компаній Huawei та ZTE через ризик шпигунства.
  • У травні 2019 року США внесли китайську Huawei до чорного списку, обмеживши діяльність компанії на американському ринку і заборонивши американським держструктурам використовувати обладнання Huawei.
  • У травні 2020 року глава Держдепартаменту США Майк Помпео опублікував заяву, в якій говориться, що в майбутньому буде ще більше обмежений експорт американських товарів для компанії Huawei.
  • 1 липня 2020 року Федеральна комісія зв'язку США офіційно оголосила китайські телекомунікаційні компанії Huawei та ZTE загрозою національній безпеці.
  • 13 липня 2020 року в Huawei заявили, що сподіваються на відстрочку до 2025 року у питанні відсторонення компанії від розгортання 5G у Великобританії.
  • 20 липня 2020 року Британія попросила Японію розгорнути 5g без Huawei.