Huawei буде складніше закріпитися на європейському ринку / Ілюстрація REUTERS

Уряд ФРН планує посилити нагляд над постачальниками телекомунікаційних мереж у питанні розвитку 5G, що ускладнить китайській Huawei можливість закріпитися на найбільшому європейському ринку.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожHuawei підготувала випуск флагмана Mate 40 Pro, попри жорсткі санкції-ЗМІ

Відео дня

Контроль над постачальниками послуг 5G

Як пише видання, в уряді й правлячій коаліції Німеччини, було досягнуто угоду про посилення контролю над постачальниками послуг 5G.

У Міністерстві економіки Німеччини заявили, що переговори про розробку механізму регулювання ще тривають.

Виключення китайських технологій з 5G

У США схвалили рішення Німеччини посилити контроль над Huawei. ФРН закликали країну приєднатися до партнерів по НАТО і виключити Китайські технології з мереж 5G.

"Ми бачимо, що справи в Німеччині рухаються в правильному напрямку ... у Huawei дійсно немає майбутнього", - сказав заступник держсекретаря США Кіт Крач.

Позиція Huawei

У Huawei заперечують, що їх обладнання становить загрозу національній безпеці та відмовилися коментувати міру, яка все ще розробляється. Разом з тим в компанії підкреслили свій 30-річний досвід створення безпечних мереж і прозорої співпраці з владою Німеччини.

Відзначається, що європейські уряди переглядають роль лідера ринку Huawei в побудові своїх мереж 5G у зв'язку з тиском з боку Сполучених Штатів. У США заявляють, що участь китайської Huawei в розгортанні мереж становить загрозу національній безпеці.

Скорочення виробництва

10 серпня 2020 року Huawei попередила про скорочення виробництва через санкції США.