Історія листування збережеться: після скандалу з WhatsApp Telegram розширив свої можливості

Оновлення з'явилося на тлі міграції користувачів з WhatsApp, Twitter та інших соцмереж.

Telegram оновив додаток і зробив доступною функцію перенесення історії листування з інших додатків.

Про це повідомляє Hindustan Times.

Читайте такожПісля оновлення умов догоди WhatsApp витратив 30 мільйонів користувачів

Як приклад наводиться WhatsApp, Line, KakaoTalk. Оновлення з'явилося на тлі міграції користувачів з WhatsApp, Twitter та інших соцмереж.

"Тепер можна перенести в Telegram історію листування з інших додатків - наприклад з WhatsApp, Line або KakaoTalk", - йдеться в описі оновлення. Воно також дозволяє користувачам видаляти групи для всіх учасників, таємні чати зі списку чатів і історію дзвінків.

Раніше додаток передбачав можливість видалити у співрозмовника тільки повідомлення.

Оновилися можливості голосових чатів. Тепер деяких учасників можна зробити "голосніше" або "тихіше" - запрацювала функція налаштування гучності для окремих учасників.

Активні голосові чати в групах користувачів будуть відображати вгорі вкладки з дзвінками.

Також тепер можна поскаржитися на канали або групи, які видають себе за офіційні представництва відомих організації або знаменитостей. Для цього потрібно відкрити інформацію про канал або групу, натиснути "ще" і "поскаржитися".

Що цьому передувало

  • На початку грудня 2020 року влада 48 американських штатів і Федеральна торгова комісія подали позови проти Facebook, звинувативши компанію в порушенні антимонопольного законодавства.
  • Від компанії вимагається, щоб вона продала придбані раніше WhatsApp і Instagram для відновлення добросовісної конкуренції.
  • 8 січня 2021 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що месенджер WhatsApp оновив свою угоду користувача, додавши пункт про передачу особистих даних користувачів корпорації Facebook.
  • 10 січня 2021 року WhatsApp підтвердив, що буде передавати Facebook особисті дані користувачів.
  • 19 січня 2021 року з'явилася інформація про те, що месенджер WhatsApp вирішив перенести оновлення Користувацької угоди, згідно з яким особисті дані будуть передаватися в Facebook. 
  • Засновник месенджера Telegram Павло Дуров у січні повідомив про найбільшу цифрову міграцію в історії. За його словами, тільки з 9 по 12 січня в Telegram прийшли 25 млн нових користувачів. Їх загальна кількість перевищила 500 млн.