Нацкомісія повторно пропонує знизити ставку інтерконекту

В комісії повідомили, що фізичні та юридичні особи зможуть вносити свої зауваження та рекомендації до проекту рішення до 14 серпня 2020 року.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), за підсумками сьогоднішнього засідання прийняла за основу проект рішення про зниження ставки інтерконекту (ціна, яку платить мобільний оператор іншому оператору, на мережу якого здійснено дзвінок його абонентом) з 12 до 8 копійок з 1 жовтня 2020 року.

Читайте такожМобільні оператори отримали ліцензії для запуску 4G-зв'язку на всій території України

Про це повідомила прес-служба комісії на своєму офіційному веб-сайті.

У НКРСІ також повідомили, що фізичні та юридичні особи зможуть вносити свої зауваження та рекомендації щодо проекту рішення до 14 серпня 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, 7 липня НКРЗІ скасувала своє рішення, яким було передбачено зниження ставки інтерконекту (ціна, яку платить мобільний оператор іншому оператору, на мережу якого здійснено дзвінок його абонентом) з 12 до 8 копійок з 1 січня 2021 року.

У комісії підкреслили, що скасування цього рішення стала наслідком відмови Міністерства юстиції в його реєстрації та відповіді міністерства на скаргу НКРЗІ з цього приводу. У комісії не уточнили причини відмови Мін'юсту в реєстрації рішення.