Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), на сьогоднішньому засіданні скасувала своє рішення, що передбачала зниження ставки інтерконекту (ціна, яку платить мобільний оператор іншому оператору, на мережу якого здійснено дзвінок його абонентом) з 12 до 8 копійок з 1 січня 2021 року.

Читайте такожУкраїнці хочуть єдиних цін на дзвінки у всіх мережах – опитування (інфографіка)

Про це повідомила прес-служба НКРЗІ на своєму офіційному веб-сайті.

Відео дня

У комісії підкреслили, що скасування цього рішення стала наслідком відмови Міністерства юстиції в його реєстрації та відповіді міністерства на скаргу НКРЗІ з цього приводу. У комісії не уточнили причини відмовила Мін'юсту в реєстрації рішення.

Згідно з повідомленням, на наступному засіданні, яке заплановано на 14 липня, НКРЗІ представить новий проект рішення, який буде складений відповідно до вимог Закону "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".

Як повідомляв УНІАН, у травні НКРЗІ прийняла рішення знизити ставку інтерконекту з 12 до 8 копійок з 1 січня 2021 року.

У червні комісія звернулася до Міністерства юстиції України із заявою про перегляд рішення міністерства відмовити в державній реєстрації рішення НКРЗІ щодо зниження ставки інтерконекту.