На тлі рекордного попиту в Telegram вирішили збільшити обсяг облігацій

За словами одного з інвесторів в бонди Telegram, команда месенджера може збільшити обсяг облігацій до $1,5 млрд.

Книга заявок на бонди Telegram досягла майже $2 млрд. діапазон прибутковості становить 6-7%, але може бути ближче до нижньої межі.

Про це пише Forbes.

Читайте такожІнвестори оцінили Telegram в $30 мільярдів

Як пише видання, інвестори назвали попит ажіотажним. 

За словами опитаних виданням інвесторів, збір заявок тривав до 10 березня. Один з них сказав, що Telegram може збільшити обсяг пропозиції до $1,5 млрд.

Основні засоби від випуску облігацій мають піти на погашення боргів за відкритими кредитними лініями з терміном погашення 30 квітня 2021 року в $625,7 млн.

Що цьому передувало

  • Видання The Information повідомляло про те, що Telegram може залучити близько $1 млрд кредиту найближчим часом. У коментарі виданню представник компанії зазначив, що Telegram «розглядає різні варіанти відповідно до своєї ідеї, орієнтованої на конфіденційність, але не буде брати на себе ніяких зобов'язань, що передбачають будь-яку форму обов'язкового виходу».
  • Станом на 12 січня 2021 року Telegram став другим за кількістю завантажень додатком в США.
  • Зростання популярності Telegram відбулося на тлі блокування акаунтів президента Дональда Трампа в Facebook і Twitter, а також відключення соцмережі Parler, популярної у його прихильників.
  • Крім того, на початку січня 2021 року WhatsApp ввів нову політику конфіденційності, що могло викликати перехід частини користувачів на альтернативні месенджери.
  • Станом на 15 січня 2021 року інвестори оцінили Telegram в $30 мільярдів.