У WhatsApp вирішили не поспішати з передачею особистих даних Facebook

Користувачам необхідно буде підписати нову угоду.

Месенджер WhatsApp вирішив перенести оновлення угоди користувача, згідно з яким особисті дані будуть передаватися в Facebook. 

Користувачам необхідно буде підписати нову угоду, проте нова політика конфіденційності почне діяти тільки з середини травня. Про це повідомляє Financial Times.

Читайте такожWhatsApp підтвердив, що буде передавати Facebook особисті дані користувачів

Як пише видання, раніше передбачалося, що користувачі мали погодитися на нову угоду до 8 лютого. Однак, після появи інформації про передачу персональних даних, багато хто з користувачів почали відмовлятися від WhatsApp.

Представники месенджера відзначили, що рішення прийнято через «дезінформацію про те, як працює приватність і безпека в WhatsApp».

Що цьому передувало

  • На початку грудня 2020 року влада 48 американських штатів і Федеральна торгова комісія подали позови проти Facebook, звинувативши компанію в порушенні антимонопольного законодавства.
  • Від компанії вимагають, щоб вона продала придбані раніше WhatsApp і Instagram для відновлення добросовісної конкуренції.
  • 8 січня 2021 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що месенджер WhatsApp оновив свою угоду користувача, додавши пункт про передачу особистих даних користувачів корпорації Facebook.
  • 10 січня 2021 року WhatsApp підтвердив, що буде передавати Facebook особисті дані користувачів.