Автофіксація порушень ПДР: стало відомо, в якій області встановлять наступні камери

Відсьогодні 45 відеокамер почали роботу в Києві та Київській області. Наступні камери автоматичної фіксації порушень ПДР встановлять у Львівській області.

Наступні п'ять комплексів автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху встановлять у Львівській області.

Читайте також"Листи щастя": де встановлені камери відеофіксації в Київській області (карта)

Як йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури, про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Також він розповів, що на дорогах Київської області було встановлено 25 комплексів автоматичної фіксації, ще 20 відеокамер працюють у столиці.

За словами міністра, до кінця року планується встановити ще 220 КАФів.

Як повідомляв УНІАН, з 00:01 1 червня в Україні запрацювала система автоматичної фіксації порушень ПДР.

Перші камери встановлено в місті Києві та на автомагістралях Київської області у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

У подальшому відеокамери поступово будуть встановлюватись по всій Україні, на автомагістралях – за рахунок держави, у містах та ОТГ – за рахунок місцевих бюджетів.

Читайте такожУ Києві система автофіксації порушників ПДР "зловила" першого ж на 1 хвилині роботи

Місця встановлення камер будуть погоджуватись з Департаментом патрульної поліції.

Наразі в автоматичному режимі фіксуються лише факти перевищення швидкості. Фактом порушення є перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/год (+2 км/год - додатковий бонус на похибку вимірювального приладу «Каскад», узагалі ДСТУ дозволено похибку для такої категорії приладів до ±3 км/год).

Розмір штрафів становить: 255 грн - у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год, але не більше 50 км/год; 510 грн - при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 км/год. Штраф зменшується на 50 відсотків, якщо його сплачено протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Протягом року система почне фіксувати та інші порушення ПДР – проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху, порушення правил зупинки та стоянки, виїзд на смугу зустрічного руху, виїзд на смугу для маршрутних транспортних засобів, рух тротуарами чи пішохідними доріжками.

З 1991 року на автошляхах України загинули 175 тис. 216 осіб, близько 40% смертельних ДТП спричинено перевищенням швидкості.