В Києві запрацювали камери автоматичної фіксації порушень ПДР / Фото УНІАН

У Києві камери зафіксували порушення ПДР у першу ж хвилину роботи системи автоматичної фіксації.

Перебільшення швидкості зафіксували в 00:01 1 червня в Солом'янському районі столиці, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на сторінці в Facebook.

"Історично першим офіційно зафіксованим порушником швидкісного режиму, став автомобіль Audi Q7, який рухався по Чоколівському бульвару в 00:01 хвилину зі швидкістю 75 кілометрів на годину при дозволеному швидкісному режимі на цій магістралі - до 70 кілометрів на годину", - написав він у дописі.

Відео дня

Читайте такожПерші 50 відеокамер автофіксації порушень ПДР запрацюють 1 червня - МВС

Власнику Audi Q7 на адресу його реєстрації, прийде лист з повідомленням про правопорушення та QR кодом, за яким можна подивитися відеофайл з місцем і часом події і з інформацією про суть події.

Якщо оплатити штраф за таке порушення протягом 10 днів з моменту отримання повідомлення, то його сума складе 127,5 гривень. Якщо після 10 днів - 255 гривень.

Якщо штраф не сплатити, порушником займеться Виконавча служба Міністерства юстиції. Якщо водій не згоден зі звинуваченнями, він може звернутися до Департаменту патрульної поліції або до суду.

Як повідомляв раніше УНІАН, з 1 червня в Києві та Київській області камери автоматичної фіксації фіксуватимуть порушення швидкісного режиму на дорогах, а порушники будуть притягуватися до відповідальності.