В Україні стартували попередні замовлення на електрокросовер Mercedes-Benz EQC майже за 2 мільйони гривень (фото)

Вартість базової версії Mercedes-Benz EQC в Україні - 54 105 євро.

Перша офіційна партія електрокросоверов Mercedes-Benz EQC вже на шляху до України.

Зацікавлені покупці можуть зробити попереднє замовлення, а відвантаження мають стартувати наступного місяця. Про це повідомляє ITC.

Читайте такожBugatti представила суперболід за $ 3 мільйони (відео)

Вартість базової версії Mercedes-Benz EQC в Україні-54 105 євро (майже 1,8 млн грн за поточним курсом).

Офіційна презентація серійної версії електрокросовера Mercedes-Benz EQC відбулася ще у 2018 році, а через рік первісток нового бренду EQ вийшов на ринок.

Основні характеристики

Mercedes-Benz EQC-кросовер оснащений парою двигунів потужністю 300 кВт (408 к.с.) з крутним моментом в 760 Нм, що дозволяє йому розганятися до 180 км/год, набираючи перші 100 км/год за 5,1 секунди. На вибір водія є п'ять режимів їзди: COMFORT ("Комфорт"), ECO ("Еко"), MAX RANGE ("максимальний запас ходу"), SPORT ("Спорт") і індивідуально настроюється режим.

Встановлена в нижню частину корпусу Li-Ion батарея ємністю 80 кВтг вагою 650 кг забезпечує запас ходу близько 445-471 км по циклу NEDC, витрачаючи 19,7-20,8 кВтг на 100 км пробігу. Вбудований перетворювач потужністю 7,4 кВт з рідинним охолодженням дозволяє заряджатися на швидкісних зарядних станціях з вихідною потужністю до 100 кВт — в цьому режимі на заряд з 10 до 80% піде близько 40 хвилин.

Також автомобіль має передову мультимедійну систему MBUX-Mercedes-Benz User Experience, доповнену безліччю фірмових фішок EQ, включаючи індикацію запасу ходу, рівня заряду і потоку енергії. Інтерфейс MBUX дозволяє управляти оптимізованими під EQ навігацією, режимами руху, налаштовувати струм зарядки та час відправлення. Також, традиційно для MBUX, доступне голосове управління, спеціально адаптоване для версії EQ, що полегшує керування автомобілем EQC.

Суперболід від Bugatti

29 жовтня 2020 року стало відомо про те, що Bugatti представила суперболід за $3 мільйони.