Volkswagen показав інтер'єр електрокросовера VW ID.4 (фото, відео)

Перші екземпляри електрокроссовера Volkswagen ID.4 будуть доставлені клієнтам до кінця цього року.

Німецький автовиробник Volkswagen продовжує ділитися подробицями про електрокроссовере VW ID.4 напередодні презентації, яку вже офіційно призначили на 24 вересня.

Читайте також Tesla поставила на конвеєр електрокросовер Model Y

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Цього разу розробники опублікували фотографії інтер'єру і відео з демонстрацією SUV-здібностей новинки, включаючи буксирування причепа (а також дали протестувати її самому Ілону Маску)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виробництво електрокросовера Volkswagen ID.4 вже стартувало на фабриці у Цвіккау, а перші екземпляри будуть доставлені клієнтам до кінця поточного року. На відміну від проєвропейського електрохетчбека ID.3, кросовер ID.4 буде глобальною моделлю, доступною в Європі, Китаї та США.

"Використання модульної платформи VW MEB з компактними електродвигунами та блоком акумуляторів в підлозі дозволило розробникам добитися недосяжного раніше поєднання зовнішньої компактності та внутрішнього простору (в VW її описують формулою "freedom on the outside, free space on the inside"). В результаті простір на задньому ряду VW ID.4 і його обсяг багажника (543 літрів) відповідають параметрам кросовера на клас вище", - підкреслює видання.

Власник новинки отримає всі типові гідності кросовера - широкий отвір дверей, високу посадку для кращого огляду, а також здатність виїжджати на бездоріжжі й буксирувати причіп.

Дизайн інтер'єру відрізняється "легкістю" і регульованою в межах 30 кольорів підсвічуванням салону ID. Light. Вона також використовується для індикації стану - підсвічування змінюється при блокуванні/розблокування електромобіля, куди входить телефонний дзвінок, гальмування, а також сигналізує миготінням про необхідність зміни смуги (на основі системи навігації). Водій отримує у своє розпорядження окремий екран з основними характеристиками руху, а також великий мультимедійний варіант в середині центральної панелі.

В обробці широко застосовуються переробляються, екологічно чисті та "веганські" (animal-free) матеріали, включаючи штучну шкіру, велюр й мікрофібру (ArtVelours). Сидіння відрізняються повним набором електричних регулювань і пневматичними поперековими упорами з вбудованою функцією масажу. В обробці будуть використовуватися колірні варіанти Platinum Grey, Florence Brown, Piano Black та Electric White.

Зазначимо, що першою на ринок вийде моноприводна версія Volkswagen ID.4 з приводом на задню вісь (200 к.с.), повноприводна двомоторна версія (200 к.с. + 100 к.с.) з'явиться в салонах трохи пізніше. Запас ходу сягатиме позначки 500 км, точні характеристики оголосять під час вересневого анонсу.

Плани Volkswagen на майбутнє

  • Після ID.3 та ID.4 на ринок повинні вийти й інші представники сімейства, включаючи ID. VIZZION (ID.5), ID. ROOMZZ (ID.6) і ін.
  • Вже до 2025 року німецький автовиробник планує стати брендом №1 в електромобільному сегменті, представивши понад 20 нових електромобілів і продаючи понад 1 мільйон таких моделей на рік.