Ілюстрація REUTERS

Tesla почала (пробне) серійне виробництво нової конфігурації компактного електрокросовера Tesla Model Y - одномоторної модифікації Long Range RWD.

Читайте такожІлон Маск оголосив про велике оновлення Tesla Autopilot 4D

Про це повідомляє портал ITC.ua з посиланням на джерела, знайомі з планами компанії.

Відео дня

"Минулого місяця ми дізналися, що Tesla передумала випускати базову версію Standard Range за 39 тисяч доларів через "неприйнятно низький" запас ходу (<250 миль за циклом EPA). Роблячи анонс, голова Tesla Ілон Маск уточнив, що найдоступнішою пропозицією в лінійці стане "далекобійна" задньопривідна Long Range RWD із запасом ходу понад 300 миль (близько 500 кілометрів) - до речі, на нещодавньому звіті він заявив, що запас ходу в 500 кілометрів для сучасних електромобілів має стати галузевим стандартом ", - йдеться в повідомленні.

Тоді Маск повідомив, що Long Range RWD вийде в найближчі місяці й коштуватиме 45 тисяч доларів (тобто, на 6 тисяч доларів дорожче за скасовану Standard Range). Буквально на днях варіант Long Range RWD кросоверу Model Y ненадовго з'явився на офіційному сайті, причому з ціною вищою за 48 тисяч доларів. Наразі неясно, скільки в підсумку коштуватиме обговорювана Long Range RWD, але в її швидкому виході немає жодних сумнівів.

"У публікації джерела повідомляють, що Tesla зібрала кілька тестових екземплярів Model Y LR RWD на складальній лінії GA4 (скорочення від General Assembly Line 4) у Фрімонті, перш ніж тимчасово зупинити її для модернізації", - підкреслює видання.

GA4 - це та сама відома виробнича лінія Tesla у "наметах". У 2018 році для розв'язання виробничих проблем з Model 3 компанія Tesla лише за три тижні запустила нову складальну лінію під гігантським тентом. Саме ця виробнича лінія в підсумку допомогла Tesla наростити випуск електромобілів Model 3 до 5 тисяч машин на тиждень.

Новітній компактний електрокросовер Tesla Model Y, що вийшов на ринок в березні, зараз продається в США і Канаді у двох дорожчих конфігураціях - двомоторний Dual Motor RWD та заряджена Performance.

Зараз виробництво Model Y ведеться лише на заводі Tesla під Фрімонтом. В майбутньому ця модель також буде випускатися ще й на заводі Gigafactory 3 в Шанхаї, і на майбутньому німецькому заводі Tesla Gigafactory 4 в Бранденбурзі, а також на планованому Gigafactory 5 в Техасі. За планом, європейські покупці Model Y зможуть отримати машини, коли запрацює завод Gigafactory 4, будується зараз в Берліні - це має статися вже у 2021 році.