Hyundai і Kia заявили, що створеного спільно з Apple електрокара не буде

Південнокорейські Hyundai та Kia заявили, що не ведуть переговори з Apple про розробку безпілотного електрокара Apple Car.

Корейські автовиробники Hyundai Motor і Kia Motors (дочірня компанія Hyundai) заявили, що не ведуть переговорів з Apple про розробку автономного електрокара.

Про це повідомляє CNBC.

Читайте такожApple планує кинути виклик Tesla на ринку самокерованих автомобілів

На тлі цієї заяви акції Hyundai Motor впали на 4,41%, а акції Kia Motors — приблизно на 12%. Акції інших дочірніх компаній Hyundai, включаючи Hyundai Wia, Hyundai Mobis і Hyundai Glovis, також різко подешевшали.

У Hyundai Motor заявили, що отримують запити від декількох компаній про співпрацю у спільній розробці автономних електромобілів, проте поки переговори знаходяться на ранній стадії.

"Hyundai Motor не веде переговори з Apple про розробку автономних транспортних засобів", - заявили в корейській компанії.

У Kia Motors, яка є другим за величиною виробником автомобілів в Південній Кореї після Hyundai, зробили аналогічну заяву. Компанія заявила, що розглядає перспективи співпраці з "кількома зарубіжними компаніями" щодо безпілотних електрокарыв, але "нічого поки не вирішено". У компанії підкреслили, що не ведуть переговори з Apple.

Apple і створення автомобіля

  • Apple працює над створенням автомобіля з 2014 року в рамках проекту Titan. У якийсь момент Apple вирішила зосередитися тільки на програмному забезпеченні та переглянула свої цілі. У 2018 році ветеран Apple Дуг Філд, який працював у Tesla, повернувся та очолив проект. У 2019-му він звільнив 190 осіб.
  • Відтоді Apple помітно просунулася вперед і тепер націлена на створення пасажирського автомобіля.
  • У грудні 2020 року стало відомо про те, що Apple розраховує представити власний безпілотний автомобіль у 2024 році.
  • 4 лютого 2021 року стало відомо про те, що корпорація Apple створює автомобіль на платформі E-GMP від Hyundai. Заснований на E-GMP електрокар може розігнатися до 100 кілометрів на годину менш ніж за 3,5 секунди, максимальна швидкість автомобіля становить близько 260 кілометрів на годину (160 миль на годину).
  • 5 лютого 2021 року з'явилася інформація про те, що Apple близька до укладення контракту з групою компаній Hyundai-Kia з виробництва автономного електрокара.