Лоукостер Ryanair оскаржить багатомільярдну допомогу Німеччини для Lufthansa

Голова лоукостера заявив, що "Ryanair оскаржить цей свіжий приклад незаконної державної допомоги для Lufthansa, яка сильно деформує конкуренцію".

Найбільший європейський лоукостер ірландська авіакомпанія Ryanair оскаржить німецький пакет порятунку Lufthansa в розмірі 9 мільярдів євро ($9,9 мільярда), сказав у вівторок голова ірландського лоукостера Майкл О'Лірі.

Читайте такожЧерез карантин Ryanair відновить тільки половину маршрутів з України: список

Німеччина у понеділок погодила угоду про допомогу Lufthansa, яка дає Берліну право вето у разі спроби ворожого поглинання компанії, пише Рейтер.

В результаті угоди уряд отримає 20-процентну частку флагманського перевізника, яка в разі спроби поглинання може зрости до 25% плюс одна акція.

Допомога уряду дозволить Lufthansa "брати участь в продажу нижче собівартості" і ускладнить конкуренцію для Ryanair, її "дочки" Laudamotion, а також конкуруючої easyJet, сказав О'Лірі.

"Ryanair оскаржить цей свіжий приклад незаконної державної допомоги для Lufthansa, яка сильно деформує конкуренцію", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, влада Німеччини виділить авіаперевізнику Lufthansa, який відчуває, як і багато його конкурентів, серйозні фінансові труднощі через пандемію коронавірусу, пакет допомоги на загальну суму 9 млрд євро.