Ілюстрація REUTERS

Влада Німеччини виділить авіаперевізнику Lufthansa, що відчуває, як і багато його конкурентів, серйозні фінансові труднощі через пандемію коронавірусу, пакет допомоги на загальну суму 9 млрд євро.

Про це заявило сьогодні ввечері керівництво концерну, повідомляє Deutsche Welle.

Однак цей крок ще мають схвалити Єврокомісія, наглядова рада Lufthansa і загальні збори акціонерів компанії.

Відео дня

За даними міністерства фінансів Німеччини, як однією з умов для отримання допомоги концерн зобов'язався оновити свій флот, щоб знизити рівень шкідливих викидів в атмосферу. Крім того, від концерну очікують істотних скорочень оплати праці членів його правління та менеджерів.

Читайте такожLufthansa оголосила про закриття лоукостера Germanwings та скорочення флоту

Lufthansa отримає кредит на три роки в розмірі 3 млрд євро від державного банку KfW і ряду приватних банків.

Фонд стабілізації економіки (WSF) виділить концерну 4,7 млрд євро у вигляді безстрокового негласного вкладу під 4 відсотки в перші два роки і 9,5 відсотків у наступні роки. Цей фонд було створено урядом ФРН у ході пандемії COVID-19, для того, якщо буде потреба, держава могла набувати частку у великих компаніях, які опинилися через кризу на межі розорення.

Держава планує другий негласний внесок на суму 1 млрд євро, а ще на 300 тисяч євро WSF придбає 20-процентний пакет акцій авіакомпанії Lufthansa, зазначає видання.

В уряді Німеччини підтвердили, що після прийняття пакету фіндопомоги держава отримає два місця в наглядовій раді компанії Lufthansa.

При цьому виділення Німеччиною такого великого обсягу коштів на порятунок авіаперевізника від банкрутства може призвести до проблем з Єврокомісією. Брюссель побоюється недотримання критеріїв чесної конкуренції на європейському ринку і висуне компанії свої жорсткі умови. Канцлер Німеччини Ангела Меркель вже оголосила у зв'язку з цим про готовність до "важкої битви".

У концерні Lufthansa зайняті близько 138 тис. співробітників.

Як повідомляв УНІАН, у березні німецька авіакомпанія Lufthansa оголосила про скорочення 95% рейсів через пандемію коронавірусу COVID-19.