Запуск метро в Дніпрі: коли та за яких умов запрацює

Метрополітен у Дніпрі поки що не відновив роботу.

Попри те, що Кабінет міністрів дозволив відкрити метро в Україні, у Дніпрі метрополітен поки що не відновив роботу.

Чому не запрацювало метро в Дніпрі

Відкриття метрополітену в Дніпрі поки що відклали. Підземку тут планували відкрити вже сьогодні, 25 травня. Однак ще немає рішення міської комісії досі, його мають ухвалити сьогодні впродовж дня.

Так сталося через плутанину із послабленням карантину. У Міністерстві охорони здоров’я до останнього вагалися, чи відкривати у місті метрополітен.

Дніпровська підземка не працює від 17 березня. Водночас тролейбуси та трамваї у місті вже відновили звичний режим роботи.

Як працюватиме підземка після відкриття

У Дніпрі вирішили причепити додаткові вагони метро. Так, замість звичних 3-х, буде 5 – все для того, щоб забезпечити дистанцію між пасажирами.

Читайте такожУ Дніпрі з 24 травня буде відновлена робота наземного громадського транспорту у звичайному режимі, про метро повідомлять пізніше

За час простою у Дніпровському метро провели технічний огляд, відремонтували увесь рухомий склад, на деяких станціях полагодили ескалатори. Тож підземка готова у будь-який момент відновити свою роботу.

Як зазначив заступник техдиректора Дніпровського метрополітену Олександр Онофрійчук, пасажирів у підземку пускатимуть лише в засобах захисту – масках або респіраторах. У самому метрополітені будуть встановлені антисептики для рук. Крім того, раз на 3 години будуть проводити дезінфекцію поручнів.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні зранку після двох місяців карантину й вимушеного простою знову запрацював метрополітен у Києві та Харкові.

Читайте також: