У Дніпрі з 24 травня буде відновлена робота наземного громадського транспорту / фото УНІАН

У Дніпрі з 24 травня буде відновлена робота наземного громадського транспорту у звичайному режимі.

Про це УНІАН повідомили у Департаменті транспорту Дніпровської міської ради.

«Відповідно до рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС, з 00:01 години 24 травня у м. Дніпро відбудеться адаптивне пом'якшення карантинних обмежень. Міські маршрути електро- та автобусного транспорту будуть доступні для всіх гостей та мешканців міста без спеціальних квитків», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЯк та коли відновлять роботу транспорту в Україні: детальна інформація щодо всіх етапів

При цьому у департаменті наголосили на дотриманні санітарних вимог: в салоні транспортного засобу має бути не більше пасажирів, ніж кількість місць для сидіння. Також обов'язковим є наявність у пасажирів засобів індивідуального захисту (масок та рукавичок). Пасажири без засобів індивідуального захисту не будуть допущені у салони міського пасажирського транспорту.

Разом з тим у департаменті просять пенсіонерів за можливості відмовитись від користування міським громадським транспортом.

У департаменті також додали, що про відновлення роботи метрополітену та інших міських маршрутів буде повідомлено згодом.

Як повідомляв УНІАН, з 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених відповідною постановою уряду.