Наглядова рада обрала нового голову правління "Укрзалізниці"

Остаточне рішення повинен прийняти Кабінет Міністрів.

Наглядова рада АТ "Укрзалізниця " проголосувала за призначення головою правління компанії Олександра Камишіна. Відповідне рішення прийнято на засіданні Наглядової ради 7 серпня.

Остаточне рішення повинен прийняти Кабінет Міністрів.

Олександр Камишін відомий в аграрних колах як видавець Latifundist Media, а також співвласник кількох аграрних компаній, серед яких холдингова компанія "Грано Груп", Північноукраїнська агропромислова компанія, Ріпкинське ХПП. Також він є співвласником системи фарм-менеджменту Агроонлайн та сервісу контролю земельного банку Feodal.Online і біржі Zernovoz.ua. Олександр Камишін є керуючим партнером інвестиційної компанії Fortior Capital, раніше працював інвестиційним менеджером в SCM.

Нагадаємо, 30 квітня Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з перевірки та оцінки стану АТ "Укрзалізниця" прийняла рішення визнати роботу наглядової ради на чолі з Шевкі Анджунером і правління УЗ на чолі з В.О. Іваном Юриком незадовільною і звернулася до Кабінету міністрів з вимогою звільнити виконуючого обов'язки голови, а також членів правління компанії.

Рада нацбезпеки за підсумками засідання 30 липня ініціювала введення тимчасового керівництва на Укрзалізниці до обрання голови правління та формування повноцінних органів управління товариства через критичний стан підприємства, який становить загрозу нацбезпеці.

Також РНБО доручила Кабінету Міністрів тимчасово до обрання нового складу правління покласти обов'язки голови "Укрзалізниці" на міністра інфраструктури Олександра Кубракова.