Третину пасажирських вагонів УЗ обладнано відеокамерами - голова компанії

Компанія обговорює питання залучення працівників Нацполіціі для патрулювання пасажирських вагонів.

Третину парку пасажирських вагонів акціонерної компанії "Укрзалізниця" обладнано камерами відеоспостереження.

Читайте такОж"Укрзалізниця" почне продавати всі місця у регіональних поїздах

Про це повідомив в. о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик на своїй сторінці в Facebook.

"До супроводу поїздів мають бути залучені працівники Нацполіціі. Зараз обговорюємо це питання. Крім того, продовжуємо облаштовувати вагони та вокзали камерами відеоспостереження. Вагонів з камерами у нас близько тисячі, це третина від парку. Маю тверде переконання, що спільними зусиллями нам вдасться відпрацювати оперативну взаємодію з правоохоронними органами та вибудувати якісно нову систему безпеки в поїздах ", - написав він.

Юрик повідомив, що випадки агресивної поведінки пасажирів не поодинокі.

"Поїзд №17 Харків - Ужгород. Звичайний нічний рейс. Але компанія чоловіків вирішили інакше. Одразу почали пити й поводитися по-хамськи. Пасажири викликали начальника поїзда, оскільки провідники не могли забезпечити порядок. У відповідь - нецензурна лексика і спроби вирішити "проблему" з керівником поїзда силою. Викликали поліцію, першого пасажира висадили в Полтаві. Ще двох, які не бажали вгамуватися й намагалися з'ясовувати стосунки з поїзною бригадою, вже силою виводили на станції Лубни", - зазначив він.

Юрик підкреслив, що разом з правоохоронцями домовилися виробити нові підходи і стандарти безпеки в поїздах.

Як повідомляв УНІАН, за даними прокуратури, вранці 31 липня до поліції Києва надійшло повідомлення, що в одному з вагонів пасажирського потягу сполученням "Маріуполь-Київ" пасажир побив та намагався зґвалтувати жінку.

За словами потерпілої Анастасії Лугової, чоловік без верхнього одягу увірвався до її купе близько 03:00, в присутності її неповнолітнього сина почав завдавати численні удари кулаками по обличчю і намагався вчинити дії сексуального характеру.

Потерпілій разом з дитиною вдалося втекти від зловмисника.

Після прибуття поїзда на станцію залізничного вокзалу "Київ - Пасажирський" чоловіка затримали.

Зловмисником виявився раніше тричі судимий за розкрадання, хуліганство та крадіжку Віталій Рудзько, уродженець Запоріжжя 1975 р.н.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство) і ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.