Турецька Karsan заявила про плани зі складання автобусів у Харкові

Турецька компанія "Карсан" сприятиме модернізації транспортної інфраструктури Харкова, а також стане ключовим партнером в інвестиційних проектах у сфері розвитку громадського транспорту, в тому числі з локалізації складання своєї техніки в Харкові. Про це компанія повідомила в офіційному прес-релізі, який оприлюднила за підсумками форуму «Мінтранс», що пройшов у Харкові.

Як повідомила компанія, початком довгострокового співробітництва стане поставка перших 150 автобусів моделей «Jest» і «Атак» через українського дистриб'ютора «MDG».

Читайте такожВ Україні збільшилося виробництво автотранспорту - "Укравтопром""Ми вважаємо, що наші 6-метрові моделі автобусів "Jest" і 8-метрові "Atak" внесуть оптимальний внесок у зміни умов трафік в місті завдяки своїм відмінним характеристикам і паливозберігаючим двигунам. У цьому контексті був підписаний договір про постачання 150 автобусів "Jest" і "Atak" з липня по жовтень через нашого українського дистриб'ютора "MDG", - цитує прес-служба турецької "Карсан" слова, які сказав Окан Баш, її генеральний директор.

Разом з тим СЕО турецької автомобілебудівної компанії підтвердив намір налагодити серійне складання автобусів у Харкові: «Ми будемо розглядати можливість інвестування у виробничі потужності в Україні», - заявив Окан Баш.

Як повідомлялося раніше, в Харкові під час Mintrans Forum, присвяченого розвитку муніципальної інфраструктури, місцева міська влада підписала меморандум про співпрацю з турецькою корпорацією Karsan. Місто і корпорація домовилися про придбання автобусів, а в перспективі — про організацію їхнього складання в Харкові. Документ підписали генеральний директор турецького Karsan Окан Баш та в.о. Харківського міського голови Ігор Терехов.

Присутні на форумі гості та спікери найбільш ймовірною платформою для складання в Україні турецьких автобусів Karsan назвали Бізнес-парк високих технологій "Екополіс ХТЗ" відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського, де вже готується запуск виробництва Харківського трамвая.

Karsan - турецька машинобудівна компанія, яка виробляє мікроавтобуси Peugeot, Fiat Ducato і Peugeot Boxer, різні спецмашини для швидкої допомоги, поліції та таксі, співпрацює з компанією Hyundai у виробництві легких вантажівок, а також з підрозділом відомого бренду Renault Trucks з виробництва магістральних вантажних автомобілів і автопоїздів, випускає автобуси BredaMenarinibus.