У Києві відкрили першу з 6 перехоплюючих парковок біля метро (фото)

Перехоплюючі паркінги з'являться на в'їздах до столиці у п'яти напрямках.

Перша із запланованих шести перехоплюючих парковок біля метро станції "Видубичі" вже працює в тестовому режимі.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв, передає прес-служба міської адміністрації.

"Перший з шести перехоплюючих паркінгів – біля станції метро Видубичі – вже працює в режимі дослідної експлуатації, поки на безкоштовній основі. Він розрахований на 193 місця. На сьогодні в середньому щодня власники автомобілів залишають на парковці 120-140 автомобілів", – зазначив чиновник.

Читайте такожЗамість шкільного басейну - паркінг: у Києві повідомлено про підозру колишньому головному архітектору

За словами заступника голови КМДА, перехоплюючі паркінги з'являться на в'їздах до столиці у п'яти напрямах:

  • Ірпінський напрямок – біля станції метро "Академмістечко";
  • Житомирський напрямок – біля станції метро "Святошин";
  • Одеський напрямок – біля станцій метро "Видубичі" та "Іподром";
  • Бориспільський напрямок – біля станції метро "Червоний Хутір";
  • Гостомельський напрямок – біля станції метро "Сирець".

Загалом на цих паркінгах зможуть розміститися 988 автомобілів. 

Для зручності користувачів паркінгу на "Видубичах" вже облаштовано зовнішнє освітлення, транспортне та пішохідне огородження, два безпечних пішохідних переходи, нанесена дорожня розмітка, встановлена навігація, прокладено оптоволокно і найближчим часом буде встановлено 10 камер відеоспостереження. Наразі завершується обладнання вхідних груп КПП і шлагбаумів.

Директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осіпов зазначив, що перехоплюючі паркінги надають водіям розумну альтернативу: залишити свій автомобіль на майданчику і продовжувати рух громадським транспортом.

"Завдяки цьому ми розвантажимо центральну частину міста від приватного транспорту і зменшимо пробки в столиці", – підкреслив чиновник.

Як повідомляв раніше УНІАН, перехоплюючі паркування — стоянка, розташована поблизу автотранспортних шляхів прямування населення з місця проживання (зазвичай периферійні, житлові зони міста) до місця здійснення трудової діяльності. Перехоплюючі парковки дозволяють зменшити завантаженість автотранспортної системи міста, звільнивши її від частини особистого автотранспорту. Розміщуються поблизу залізничних станцій, станцій метрополітену, зупинок іншого громадського транспорту, розташованих на під'їзді до центральної частини міста.