У передмістях Києва будують 3 нові транспортні розв’язки за програмою «Велике будівництво»

Фінансуватимуть будівництво коштом позик Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Під Києвом почалося зведення транспортних розв’язок на ключових міжнародних трасах. Це дозволить розподілити потоки, підвищить безпеку і розвантажить транзитні вузли. Укравтодор опублікував відеорепортаж про те, як тривають роботи.

Нові розв’язки за президентською програмою «Велике будівництво» зводять у Чабанах та Віті-Поштовій на трасі M-05 Київ – Одеса, а також у Стоянці на трасі M-06 Київ – Чоп.

«Хаотична забудова Києва та його передмість, відсутність у столиці реального Генплану є причинами транспортного колапсу на підходах до столиці, які одночасно є міжнародними транспортними коридорами та щоденними маршрутами жителів агломерації», - говорить голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Спорудження розв’язок є необхідним рішенням для забезпечення безпеки руху.

«На жаль, ми так і не отримали вчасного рішення Києва щодо відведення землі під розв’язки в Білогородці та Чайках. У наслідку буде збудовано 3 замість запланованих 5 розв’язок. Системним розв'язанням проблеми стане завершення будівництва Київської обхідної дороги», – повідомив голова Укравтодору.

У Чабанах вже встигли завершити підготовчі роботи. Зараз там влаштовують пальові фундаменти та споруджують опори естакад. У Стоянці продовжують земляні роботи та влаштування бетонного огородження на естакаді. До активної фази реалізації проєкту підрядник планує приступити у другій половині квітня.

Фінансуватимуть будівництво коштом позик Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку. Проєкт розрахований на 2 роки. Технічний нагляд веде німецька Kocks Consult GmbH.

Як повідомляв раніше координатор програми «Велике будівництво», заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, влітку почнуться роботи на Дарницькому мості в столиці: «Укравтодор зробить не якусь частину, не освітлення, не один з'їзд, а весь комплекс робіт. Вже до кінця року кияни і гості столиці зможуть насолодитися новим мостом. І трохи видихнути від заторів».