Відсьогодні Італія не визнає українські водійські права

Зараз ведуться переговори про підписання найближчим часом нової угоди.

Угода між Україною та Італією про взаємне визнання та обмін водійського посвідчення тимчасово припинила свою дію.

Про це повідомляється на сторінці посольства України в Італії в соціальній мережі Facebook.

Читайте такожВ Україні змінили правила видачі водійських прав

"Українсько-італійська угода про взаємне визнання та обмін водійського посвідчення тимчасово припинила свою дію з 1 червня 2021 року. Будь-які повідомлення про автоматичне продовження дії Угоди не відповідають дійсності", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Міністерство внутрішніх справ України та Міністерство інфраструктури й транспорту Італійської Республіки зараз ведуть активну роботу над тим, щоб найближчим часом підписати нову угоду про взаємне визнання та обмін посвідчень водія, яка після набрання чинності дозволить громадянам України й надалі користуватися можливістю здійснювати обмін своїх українських водійських посвідчень на італійські документи.

"Про підписання та набуття чинності нової Угоди буде додатково повідомлено", - заявили в посольстві.

Видача водійських прав в Україні

17 липня 2020 року в Україні змінили правила видачі водійських прав.

Згідно з інструкціями при отриманні категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE можна підтвердити наявність навичок керування транспортними засобами по будь-якій з категорій В, С1, С, D1 і D, а максимально допустима перерва в навичках водіння збільшений до 3 місяців.

У разі відкриття двох і більше категорій теоретичний іспит складають один раз за екзаменаційними квитками вищої категорії.