У МОЗ розповіли, як голосуватимуть на місцевих виборах громадяни, хворі на коронавірус

Вибори

Такі особи мають звернутись до територіальної виборчої комісії та заявити, що хочуть проголосувати вдома.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, як голосуватимуть на місцевих виборах громадяни, в яких діагностовано COVID-19.

Читайте такожДля Степанова похід на вибори в Одесі - це пряме прохання Зеленського, в якому він не міг відмовити - експерт

Як передає кореспондент УНІАН, під час брифінгу міністр заявив, що участь у виборах - це конституційне право громадянина.

"Якщо людина перебуває з COVID-19, вона повинна відповідно звернутись до територіальної виборчої комісії, якщо не зраджує пам'ять, то до 20:00 останньої п'ятниці в переддень голосування, і залишити свою заяву, що вона може проголосувати вдома у зв'язку із хворобою", - сказав Степанов.

За його словами, у день голосування до такої особи додому має приїхати виборча комісія, щоб людина змогла проголосувати.

12 вересня у ЦВК розповіли попередній алгоритм проведення місцевих виборів в умовах карантину. За словами представника комісії Сергія Постівого, ЦВК допускає пропуск у приміщення громадян з симптомами застуди і підвищеною температурою.

Для таких відвідувачів комісія пропонувала облаштувати окрему кабінку, яку щодві години повинні були дезінфікувати. Крім того, Постівий поділився й іншими пунктами процедури.

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 30 серпня Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.