Максим Степанов / фото УНІАН

Для президента Володимира Зеленського зараз головне - це перемога на місцевих виборах, саме тому він звернувся до міністра охорони здоров'я Максима Степанова з проханням брати участь у виборчому процесі в Одеській області. Від цього прохання глава МОЗ просто не зміг відмовитися.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook озвучив політичний експерт Кирило Молчанов.

“Очевидно, що це пряме прохання президента, в якому глава МОЗ не зміг відмовити. Для Зеленського зараз завдання номер один - це місцеві вибори. Якщо на них "Слуга" програє, то теза про загальну, 73-відсоткову підтримку курсу президента втрачає актуальність. Опоненти Зе навпаки ж будуть щосили використовувати цю історію і говорити про те, що Зеленський розгубив свою популярність", - зазначив експерт. 

Відео дня

Саме з цієї причини, вважає він, президент зараз бере в свої руки виборчу кампанію. З цією метою він організував велику поїздку по регіонах, під час якої інспектує нові об'єкти і будівництва. 

"Він також взявся за перестановки всередині команди. Зрозуміло, що розкручених Імен в СН, які б мали вагу в регіонах - не так багато. Тому посилюються тими людьми, які є. З цієї причини Зеленський умовляв главу Рівненської ОДА йти в мери Рівного, а Степанова - відправив посилювати команду в Одеську область", - написав Молчанов. 

При цьому, зазначає він, це правильна тактика, оскільки у Степанова є бекграунд роботи в Одесі, а у Коваля з'явилася впізнаваність в Рівному. 

"Ймовірно, вони дійсно зможуть перемогти в цих регіонах. Єдине питання - чи вистачить у Зеленського міністрів на всі інші регіони?" - підсумував Кирило Молчанов.