Зеленський підтримав скасування довідки про несудимість для кандидатів у депутати на місцевих виборах

Вибори

15 вересня в Україні розпочався процес висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голови на вибори 25 жовтня.

Президент Володимир Зеленський підписав зміни до Виборчого кодексу, якими скасовуються довідки про несудимість для реєстрації кандидатів у депутати на місцевих виборах (№ 3995).

Про це повідомляється у картці законопроекту, який депутати ухвалили 15 вересня, на веб-порталі Верховної Ради.

Читайте такожКиївський тервиборчком зареєстрував першого кандидата на посаду мера столиці

Законом довідка про наявність чи відсутність судимості, що видана уповноваженим органом після початку виборчого процесу, вилучається з переліку документів, за умови отримання яких виборча комісія АР Крим, обласна, районна, міська, районна у місті, сільська, селищна виборча комісія реєструє кандидатів у депутати, включених до єдиного та територіальних виборчих списків організації партії.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • 15 вересня розпочався процес офіційного висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голови, що триватиме до 24 вересня включно.