Першим зареєстрованим кандидатом став Андрій Пальчевський / фото КМДА

Київська міська територіальна виборча комісія сьогодні, 18 вересня, зареєструвала першого кандидата на посаду мера столиці - Андрія Пальчевського.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні КМТВК, що відбулося ввечері.

Також тервиборчком розглянув документи ще одного з бажаючих балотуватися в мери столиці громадянина - Бориса Сахно та відмовила в реєстрації кандидатом, оскільки серед поданих у тервиборчком документів не поданий документ про внесення грошової застави відповідно до статті 225 Виборчого кодексу України.

Відео дня

Сьогодні на засіданні КМТВК також зареєструвала офіційних спостерігачів від Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» на чергових виборах депутатів Київради  та виборах Київського міського голови 25 жовтня.

Як повідомив УНІАН голова тервиборчкому Олег Конопольський, всі прийняті на засіданнях постанови будуть оприлюднюватись для загального ознайомлення на стенді офіційних матеріалів комісії (на першому поверсі КМДА - УНІАН), а також на сторінці Київської міської територіальної виборчої комісії веб-сайту Київської міської ради.

Читайте такожМісцеві вибори 2020: опитування показало, скільки українців обов’язково проголосують

Місцеві вибори в Україні:

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Згідно з постановою Центральної виборчої комісії № 163 від 8 серпня 2020 р, якою затверджено Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів,15 вересня стартував процес офіційного висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голови на вибори, що відбудуться 25 жовтня.
  • Висування кандидатів у депутати, кандидатів на посади сільського, селищного, міського голів розпочинається за 40 днів до дня голосування та закінчується за 30 днів до нього, а саме - з 15 до 24 вересня включно.
  • Подання документів для реєстрації кандидатів до відповідних територіальних виборчих комісій триватиме до 24 вересня включно.
  • Комісії мають прийняти рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) або про відмову в реєстрації не пізніш як на п’ятий день з дня прийняття заяв про реєстрацію та доданих до неї необхідних документів.