Стало відомо, скільки українців вважають підкупи на виборах нормою: цифри вражають

Понад чверть виборців вважає, що на місцевих виборах будуть значні фальсифікаціїю

Понад чверть виборців вважає, що на місцевих виборах 25 жовтня будуть значні фальсифікації.

Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи «Рейтинг», проведеного впродовж 16-19 жовтня.

Читайте такожСоціологи розповіли, які партії долають бар’єр на місцевих виборах

Як продемонструвало опитування, 48% респондентів вважають, що на місцевих виборах будуть незначні фальсифікації. 28% – переконані, що вони будуть значними. 16% – вважають, що їх не буде. За останні місяць зросла кількість тих, хто очікує значних фальсифікацій.

Понад половина опитаних (62% респондентів) негативно ставляться до підкупу виборців (роздачі пайків, грошей, коштів на ремонт і лікування). 19% ставляться нейтрально, 15% – позитивно. Попри це, лише 6% стикалися зі спробами підкупу особисто, 11% знають про це від родичів та знайомих. 81% – не мали такого досвіду під час цієї виборчої кампанії.

Як проводилося опитування

Аудиторія опитування - населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність – 5 тис. респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження - не більш як 1,4%.

Вас також можуть зацікавити інші новини: