Автори Horizon Forbidden West відповіли на "гомофобну" реакцію щодо орієнтації Елой

Розробники порадили ігнорувати людей, яким не подобаються сексуальні уподобання Елой.

Після виходу доповнення Burning Shores до Horizon Forbidden West з'ясувалося, що Елой входить до складу ЛГБТК-спільноти. У добавці реалізована можливість поцілувати дівчину. Користувачі можуть відмовитися від цього, але кожна з відповідей підтверджує сексуальну орієнтацію дівчини. Частині гравців такий підхід розробників з Guerrilla Games не сподобався, і вони закидали Burning Shores негативними відгуками на Metacritic. А нещодавно розробники відповіли на, на їхню думку, "гомофобну" реакцію окремих користувачів.

В інтерв'ю VGC наративний директор Guerrilla Games Бен Маккоу заявив: "Ми любимо, коли [шанувальники] мають конструктивні відгуки про те чи інше. І ми абсолютно щасливі, коли вони кажуть, що їм не подобається те чи інше, що стосується майже будь-якого аспекту гри, про який вони насправді думали. Але коли присутній просто відвертий негатив, мені особисто досить легко відокремитися і зрозуміти, що з таким мисленням я ніколи не зможу змиритися".

Слова Маккоу доповнила провідний сценарист Енні Кітайн. За її словами, почуття Елой до Сейки "все ще правильні", а вибір в епізоді з поцілунком залежить від думки кожного користувача щодо готовності головної героїні до відносин. Однак кожне рішення "обґрунтоване" і вписується в сюжетну концепцію. А щодо "гомофобної" реакції Кітайн заявила, що цю частину аудиторії "досить легко ігнорувати".

Детальніше про Horizon Forbidden West

  • Це продовження пригодницького екшену у відкритому світі Horizon Zero Dawn.
  • Сюжет розгортається в далекому майбутньому, де людство повернулося до первісного ладу, а господарями планети стали роботизовані тварини.
  • Головною героїнею Forbidden West залишилася мисливиця з племені Нора-Елой. Вона вирушила на західне узбережжя колишніх США і зіткнулася там з новими роботами і погрозами. У другій частині також з'явилася можливість досліджувати підводний простір і літати на глайдері.
  • Horizon Forbidden West вийшов 18 лютого 2022 року на PS4 та PS5. Гра отримала 88 балів від критиків і оцінку 8 з 10 від користувачів.

Вас також можуть зацікавити новини: