"У додатку стався збій": стратегія Civilization VI невдало вийшла на Android

ігри

Користувачі скаржаться на те, що в грі пропадають текстури, а у деяких стратегія і зовсім не хоче запускатися.

Покрокову стратегію Civilization VI випустили на смартфони під керуванням операційної системи Android. Оригінальну гру зробила студія Firaxis Games, а переносом стратегії на смартфони займалися розробники з Aspyr Media.

Трейлер Civilization VI на Android

Civilization VI на Android займає майже 6 ГБ. Завантажити стратегію і зробити в ній перші 60 ходів можна безкоштовно. Однак, щоб грати далі потрібно буде заплатити. За стандартну версію гри просять 529 грн — трохи більше, ніж Civilization VI коштує в Steam (525 грн).

Читайте також "Приєднуйтесь до боротьби, щоб 2020-й не перетворився на 1984-й": на Apple и Google подали до суду через гру Fortnite

Крім того, свої безкоштовні ходи гравець витратить на режим навчання. В меню Civilization VI можна натиснути кнопку "Почати гру". Однак після натискання вона пропадає і залишається вибір між навчанням і оплатою повної версії гри.

Також у гри на Android існує ряд технічних проблем. У коментарях на Google Play гравці скаржилися, що Civilization VI працює стабільно далеко не на всіх пристроях. Проблеми з грою спостерігалися у таких моделей смартфонів:

  • Google Pixel 3;
  • Redmi Note 8 Pro;
  • Samsung Galaxy S20;
  • Xiaomi Mi 9T Pro;

Користувачі скаржаться на те, що в грі пропадають текстури, а у деяких стратегія зовсім не хоче запускатися.

УНІАН перевірив Civilization VI. На смартфоні Xperia 1 стратегія працювала стабільно. Однак при повторному включенні гра перестала завантажуватися, видаючи помилку про те, що в додатку стався збій. При цьому перезавантаження смартфона не розв'язало проблему.

Гру вже скачали понад 10 тисяч користувачів. Це невеликі цифри. Наприклад, мобільну версію EVE Online, яка вийшла вчора на смартфони, в Google Play скачали вже понад 500 тисяч гравців.

У Google Play користувачі оцінили Civilization VI на 3,2 бала з 5.

Про що Civilization VI

  • Civilization VI — це шоста частина легендарної покрокової стратегії.
  • Події гри охоплюють великий період — починаючи з найдавніших часів і закінчуючи недалеким майбутнім людства.
  • Гравці беруть на себе роль правителя одного з міст-держав і проводять його крізь століття до перемоги.
  • У грі є 19 цивілізацій та 6 типів міст-держав з різними особливостями: торгові, релігійні, наукові, культурні, промислові та військові.
  • У шостій частині міста розбиті на райони, які будуються на окремих клітинах.
  • Гравці можуть обирати тип уряду, видавати закони, розширювати міста і вести війну з ворогами.
  • Гра вийшла у 2016 році на ПК. Пізніше її перенесли на PlayStation 4, Xbox One та Nintendo Switch. На агрегаторі рецензій Metacritic у ПК-версії гри 88 балів зі 100 від критиків та 7 балів від користувачів.